Vi välkomnar Annika Wickihalder till Öviksmässan!

I maj 2023 släpptes hennes debut-EP ”Hollow”, en förevisning av vad soul och gospel i samklang med popmusik kan åstadkomma. Nu i mars fick hennes fantastiska röst än större spridning när hon landande högst upp i ordningen av alla debutanter i Melodifestivalen, där hon slutade på en hedersvärd åttondeplats med ”Light”.

Nu är Annika Wickihalder redo att möta publiken och snart väntar ny musik från stjärnskottet med en av Sveriges just nu starkaste röster.

Missa inte henne på Öviksmässans invigning, torsdagen den 9 maj klockan 11 på Stora Torget!

Om Annika Wickhalder

Med gospeln som ledstjärna har den 23 år gamla Annika Wickihalder alltid funnit sin kraft i musiken. Annika hittade musiken redan som fyraåring i Spanien genom ett lokalt TV-program som hon följde där hon sjöng och dansade med hemma i vardagsrummet. Det förde henne vidare till när hon senare fick en speldosa från McDonalds, vars melodi etsade sig fast i henne och gav upphov till att skapa egna sånger och melodier.

Som 17-åring flyttade hon hemifrån för att lämna en miljö som inte gjorde henne gott, något som också är till stor grund för Annikas låtskrivande och artisteri. Som maskrosbarn har hon hittat lyckan i musiken. Det hela tog sedan avstamp på riktigt när Annika kvalade till Idol hösten 2021, kom trea i tävlingen och blev ett namn hos hela svenska folket. 

Hennes hemort har på senare år pendlat mellan Örnsköldsvik och Söderhamn, men städers variation till trots har det själsliga rotfästet alltid utgjorts av en för musiken universell plats – scenen. Med en kraftfull, men samtidigt sårbar, röst som främsta uttryck är det i rampljuset hon känner sig hemma, och därtill hör hemma. 

© SOUNDLINE MUSIC & EVENTS AB 2024 | Produktion Oscar Sundelin
×

Varukorg