Songwriters Academy tar över mässans scen

Under lördagen den 11 maj är det talangfulla studenter från låtskrivarutbildningarna Musikmakarna, Dreamhill, SIM och TDP som intar Öviksmässans scen. Utbildningarna ingår under paraplynamnet Songwriters Academy och de har länge varit framgångsrika när det kommit till att hitta och ta fram nya framgångsrika låtskrivare, producenter och artister.

På Öviksmässan får vi lyssna på musik från Aida och Ida som studerar på Dreamhill, Marielle och Juni som går Musikmakarna samt två internationella studenter som går det internationella programmet Tailored Development Program – Igor Iov från Schweiz och Gilbert Gauci från Malta.

Aida

Klockan 11:00 på Stora Torget

Sedan barnsben har Aida alltid drömt att stå och uppträda framför en stor publik. Under sin tidigare utbildning på Framnäs Folkhögskola fick hon just chansen att gå djupt in i sitt artisteri och uttryck på scen, och nu får hon fortsätta ännu vidare på det i samband med att skriva till musikbranschen på Dreamhill Music Academy.

Med sin unika röst och lekfulla melodier vill Aida ge sina lyssnare en chans att komma iväg från de olika interferenser i det vardagliga livet och bara stanna upp i nuet. Aida ska snart släppa sin debutsingel ”Not The Same” som är full av Afrobeat och RnB nyanser och beskriver känslan man får när man inte kan vara utan den personen.

På scenen är hon ackompanjerad av Peter Berglund på gitarr och Elin Pålsson på kör.

Ida Schönbeck

Klockan 12:00 på Stora Torget

Ida Schönbeck är en independent artist från Göteborg som skriver svensk pop om sånt man gråter över på nattklubbstoaletten. Hon blev i början av året utsedd till en av sex svenska artister att hålla koll på under 2024 i Tove Magazine och planerar att släppa EP i höst. Ida studerar just nu på Dreamhill och på Songwriters Academy Showcase kommer hon bjuda på några av låtarna hon skrivit under sin tid i Ö-vik.

Marielle

Klockan 13:00 på Stora Torget

Marielle Erickson är en 21-årig artist, låtskrivare och producent från Uppsala som har studerat två år på Musikmakarna och Dreamhill Music Academy i Örnsköldsvik. Musik, dans och sång har varit en stor del av hennes uppväxt och något som idag influerar hennes kreativa uttryck. När Marielle står på scen är det känslan som är i fokus både hos henne själv och i publiken.

Artisten släpper egenskrivna låtar under sitt eget namn MARIELLE. Hon debuterade med låten “Tomorrow” i juni 2023. Musiken rör sig i det alternativa popsoundet med influenser från jazz och soul och hon inspireras mycket utav artister som Amy Winehouse, RAYE och Olivia Dean. Utöver sin egen musik skriver hon även låtar för andra artister samt mot andra marknader som Asien. Hon har medverkat i musiktävlingar som P4 Nästa Uppland (2023) och Örnsköldsvik Song Contest (2022).

Marielle vill fortsätta göra det hon brinner för: att skapa musik för alla möjliga ändamål och synas på många olika livescener, stora som små. Se henne framföra covers samt egenskrivna låtar på Öviksmässan den 11 maj.

Igor Iov

Klockan 14:00 på Stora Torget

Franska, tyska, italienska och engelska. Igor Iov inspireras av Schweiz multikulturalism och mångspråkighet.

Denna dynamiska 26-åriga schweiziska konstnär tvekar inte att korsa kulturella gränser och experimentera med olika musikstilar för att förena människor genom musik.

Igor började sin musikkarriär i barer och konsertlokaler i fransktalande Schweiz. Hans mestadels engelskspråkiga låtar fick snabbt genomslag och ledde till en plats i ”The Voice of Switzerland” 2020. Den unga fransktalaren charmade därefter den tysktalande delen av landet, vilket banade väg för vidare framgångar i tävlingen. Numera producerar Igor sin musik självständigt och samarbetar med artister från olika delar av världen.

Engagerad i projekt som ”La Gustav”, strävar denna sångare, kompositör och musiker efter att utnyttja den schweiziska musikmarknadens potential. Genom sina låtar och musikprojekt övervinner han kulturella och språkliga skillnader, inte bara inom Schweiz utan även internationellt.

Gilbert Gauci

Klockan 15:00 på Stora Torget

Möt Gilbert Gauci, en lovande maltesisk singer-songwriter som studerar Tailored Development Program på Songwriters Academy of Sweden. Inspirerad av artister som Conan Gray och Olivia Rodrigo skapar Gilbert emotionella och relaterbara låtar. Hans karriär har inkluderat deltagande i internationella låtskrivarläger, samarbeten som har visats på nationell TV och listframgångar med egenskriven musik på Malta. Gilbert håller snabbt på att bli ett känt namn inom musikindustrin – missa inte chansen att se honom på Öviksmässan!

© SOUNDLINE MUSIC & EVENTS AB 2024 | Produktion Oscar Sundelin
×

Varukorg