En bild på Oscar Sundelin utanför Hägglunds Arena

ÖviksMässan utvecklas – ska bli Höga Kustens största folkfest

Efter ett par års uppehåll på grund av pandemin ser förutsättningarna för 2022 års upplaga av ÖviksMässan bättre ut än någonsin – speciellt med tanke på att restriktionerna börjar avvecklas redan från och med den 29 september.  

Både vi som mässarrangör och våra utställare ser verkligen fram emot att möta mässbesökarna på plats, säger Oscar Sundelin – projektledare för ÖviksMässan och VD på musik- och eventbolaget Soundline Music & Events AB. 

Vi kunde inte gå vidare med planerna att arrangera mässan under våren 2021 och fick av förklarliga skäl skjuta den på framtiden, något som inte bara varit en nackdel menar Sundelin. 

Självklart är det tråkigt att behöva skjuta upp något man redan planerat för, men samtidigt har det gett mig mer tid att verkligen finslipa upplägget och införa en del förbättringar. 

En av de stora förändringarna är att mässans underleverantörer blivit mer lokala.  

Det känns kul att kunna involvera mer av våra lokala entreprenörer i arbetet med mässan. För bygget av mässan har vi anlitat ett lokala företag och trycksaker till montrarna beställer vi genom Ateljé 7. Det finns så mycket kompetens i den här staden och det känns riktigt kul att kunna ta tillvara på det, säger Sundelin. 

Utöver utökat lokalt samarbete kommer mässan att kompletteras med en utvecklad hemsida och en interaktiv mässkarta. 

Pandemin har skapat nya köpmönster hos en stor del av kunderna som idag ställer högre krav på digital tillgänglighet och närvaro, något som speglas i vad både arrangörer och utställare efterfrågar. Med den digitala mässkartan får utställarna möjlighet att möta mässbesökarna redan innan de lämnat hemmet. Tanken är att besökarna ska kunna klicka in sig på mässans olika montrar, hitta information och kunna planera sitt besök hemifrån. Ungefär som att online-shoppa fast i mässformat. 

Som tidigare år kommer ÖviksMässan att lägga stort fokus på underhållning till mässans stora scen. Här vävs både lokala och externa aktörer in. 

Vi kommer att ha inslag som passar alla för att se till att vi får en riktig folkfest. Det kommer bland annat att finnas underhållning för barnen och bjudas på lokala talanger. Vi kommer också att ta in en folkkär artist. Mer detaljer kring vilka som kommer att stå på ÖviksMässans scen delar vi med oss av när större delar av programmet är på plats. 

ÖviksMässan går av stapeln under Kristi Himmelsfärdshelgen 26-28 maj 2022 på Hägglunds Arena. Mässan har öppet klockan 10-16 från torsdag till lördag. Fokusområden för mässan är hus & hem, sport & fritid, teknik & motor, hälsa & skönhet, skog & friluftsliv samt samhälle & näringsliv. 

© SOUNDLINE MUSIC & EVENTS AB 2024 | Produktion Oscar Sundelin