Fritt inträde när Öviksmässan flyttar in till centrum

Efter sex år på Hägglunds Arena flyttar Öviksmässan in till Örnsköldsviks centralare delar. I vår kommer mässan att hålla till på Stora Torget, längs med Storgatan och Köpmangatan samt inne på Nöjesbolaget. Inomhusområdet med utställare kommer att finnas inne i Nöjesbolagets stora lokal i anslutningen till restaurangen.

”I våras var första gången som jag fick chans att genomföra mässan vilket gjorde att jag inte ville eller vågade skruva i så mycket från tidigare år. Jag behövde testa och se vad som funkar, vad som kan förbättras och efter det utvärdera och se vilken riktning jag vill ta mässan under min ledning”, säger mässgeneralen Oscar Sundelin.

En del av anledningen till att flytta in till centrum är att jobba tätare ihop med stadskärnan och stadens handel. ”Öviksmässan ska vara en modern handelsplats som kompletterar den handel som redan finns i stan istället för att konkurrera. Jag hoppas på att hitta spännande samarbeten där vi stärker innehållet på mässan och lockar ännu fler att besöka Örnsköldsvik för att umgås, upptäcka nya intressanta tjänster och produkter och ta del av vad Örnsköldsvik och Öviksmässan har att erbjuda.” säger Sundelin.

Ett annat sätt att locka fler besökare är att slopa entréavgiften. ”Entréavgiften till mässan har varit en het potatis som både utställare och besökare haft många åsikter kring. Vi vill att mässan ska vara tillgänglig för alla, men då vi också satsat på starka dragplåster till stora scenen har vi behövt ta ut en entréavgift för att det ska gå runt. I vår kommer vi att lägga större krut på att prata om innehållet – våra utställare och deras erbjudanden – och genom det locka besökare att komma på mässan. Med det sagt kommer vi ändå inte slopa underhållningen helt – jag själv brinner för kultur och vill absolut att den ska få ta plats och upplevas på mässan.”

Öviksmässan arrangeras den 9-11 maj och håller öppet från klockan 11-16 alla dagar.

© SOUNDLINE MUSIC & EVENTS AB 2024 | Produktion Oscar Sundelin
×

Varukorg